Vi kan gøre IT grønnere

Vi har en fælles interesse i at passe på miljøet og menneskerne omkring os. Sammen med jer på de frie skoler vil vi gerne være med til at bane vejen for mere bæredygtig IT. Heldigvis er der flere ting vi kan gøre sammen.

Det grønnere SkoleIT

I SkoleIT har vi truffet flere valg, der støtter en grøn omstilling. Det spænder vidt fra vores hverdag på kontoret til samarbejdet med frie skoler.

Vi er også opmærksomme på at købe brugt udstyr, når det giver mening, og at vælge udstyr, der er fremstillet med hensyn til miljø og materialer. Vi samarbejder med Cisco om at tage gammelt netværksudstyr i bytte for nyt, så det aflagte kan genanvendes til nye produkter.

I fællesskab med de frie skoler fokuserer vi indsatsen med en fælles infrastruktur og centraliserer driften af it. Det betyder, at vi ofte slukker for gamle strømslugende servere, når vi inviterer nye skoler med ind i SkoleIT-fællesskabet og dermed sparer den enkelte skole for udgifter til strøm og minimerer det samlede strømforbrug betydeligt.

100% grøn strøm

Vi kører udelukkende på grøn strøm på vores servere. Det samme gælder vores kontor i Lystrup. I kan være sikre på at strømmen til SkoleIT’s tjenester ikke har en negativ påvirkning på klimaet.

Genbrug af maskiner

Når vi køber udstyr kigger vi efter om vi kan købe brugte maskiner til at løse vores behov.

Se hvordan vi kan blive grønnere sammen

Vi ved, at klima- og bæredygtighedsdagsordenen er vigtig for mange af jer og at flere af jeres elever også er optaget af, hvordan I som skole kan nedbringe jeres CO2-belastning eller på anden vis arbejde aktivt med bæredygtighed. 

I kan skabe nye printrutiner, sætte et loft for …

Som jeres IT-afdeling står vi altid til rådighed, hvis I får gode idéer eller ønsker inspiration til nye initiativer. Vi får de bedste resultater, når vi samarbejder.

Genanvendt plast i telefonerne

Vores IP-telefoni løsning er basseret på Ciscos 8800 serie som har super lyd, mange  brugbare funktioner og er produceret med 100 % genanvendt plast.

Indblik i skolens printforbrug

Med Print løsning,  kan se hvor meget I har printet og hvornår. I kan bruge det til at sammenligne perioder og reducere papirspild med op til 20%.

Udstyr med lang levetid

Vi bruger udstyr som er bygget til at holde længe. Det sætter et mindre klimaaftryk.

Akutlager

I kan vente med at udskifte netværksudstyr, der ikke længere er dækket af garanti fra producenten. Ved nedbrud kan I låne fra akutlageret.

Byt til nyt

Vi tager imod jeres gamle netværksudstyr så det bliver bortskaffet og genanvendt på forsvarlig vis.

Gennem vores samarbejde med Cisco kan vi tilbyde jer en rabat på nyt netværksudstyr, når I afleverer jeres gamle. Det sikrer både en god pris og en ansvarlig afskaffelse af jeres brugte udstyr. 

Små ting kan gøre en stor forskel

Arbejd online og spar på papiret

Selvom en stor del af undervisningen efterhånden er blevet digital, kan vi se, at der stadig bliver printet i stor stil rundt omkring på skolerne. Måske giver det mening at gøre flere ting online? En af fordelene ved at uddele og aflevere ting online, er at dokumenter m.m. ikke bliver væk eller glemt derhjemme. I Google Workspace og Office 365 bliver dit arbejde automatisk gemt undervejs og det er nemt at samarbejde og dele filer.

Med Online OCR kan I scanne fysiske tekster og løs ark. Når I deler den digitale version med eleverne slipper I for at printe klassesæt, I sparer papir og der er ikke noget, der bliver væk eller spist af hunden. Samtidig får I mulighed for at gøre hele skolens arkiv digitalt og GDPR sikkert. 

Sluk IT-udstyr når det ikke bliver brugt

De fleste af os slukker lyset, når vi forlader et rum. Gør det til en vane at gøre det samme med IT-udstyret på skolen. Udstyr der står på standby bruger stadig strøm. Mange elever vil gerne bidrage til at sætte energiforbruget ned. Hvis I gerne vil kunne følge med i skolens centrale styringssystemer som alarm og varme, så giver Hosted CTS mulighed for at følge med hjemmefra eller på farten. 

Vi kigger altid frem mod grønnere IT

I SkoleIT har vi løbende fokus på, hvordan vi kan bidrage til at nedbringe de negative konsekvenser over for klimaet i forbindelse med de tekniske rammer for drift og undervisning. Vi følger udviklingen inden for de nyeste teknologier, og tager de bedste produkter med i vores anbefalinger til jer i takt med at de kommer på markedet. 

Vi oplever også, at vores samarbejdspartnere er optaget af den grønne dagsorden. Cisco har et stort fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi. Google kunne tilbage i 2007 annoncere, at de var CO2 neutrale og har siden sat et mål om udelukkende at bruge grøn energi i 2030. Microsoft har sat et mål om at være CO2 negative i 2030, så de i løbet af et år optager mere CO2 end de udleder. Samtidig ønsker de i 2050 at kompensere for al den CO2 udledning, som virksomheden har bidraget med i hele sin levetid.